GANDANTA   KFT

 

                                                   Szerelt homlokzatok

     

Publikálva : 2019.03.07.

 

 

A szerelt, átszellőztetett homlokzat (SZÁH) az épület külső falát burkolja és megvédi a teherhordó falazatot az időjárás szélsőséges hatásaitól. A SZÁH esetén a homlokzatburkoló elemeket egy rögzítő rendszer segítségével erősítik az épület külső falához.

A sokrétű építészeti lehetőség mellett a SZÁH konstrukciós rendszer jelentős ökológiai és gazdasági előnyt hordoz az alábbiak szerint:

  • Véd az időjárási körülményektől és hozzájárul az épület hosszú élettartamához. Az épület külső falai és a hőszigetelés tartósan szárazak maradnak.
  • Minimalizálja a hőmérsékleti terhelést és optimális védelmet nyújt a meleg és hideg ellen.
  • Energiatakarékos homlokzat: a fali konzolok változtatható hosszúsága lehetővé teszi bármilyen elvárt hőszigetelő vastagság mellett a beépítést. Az energia megtakarítás révén a széndioxid kibocsátás csökkenését eredményezi.
  • Az átszellőztetett légrés szabályozza az épület nedvességtartamát és gondoskodik az optimális belső környezetről, klímáról.
  • A SZÁH többrétegű felépítése véd a zajtól.
  • A SZÁH rendszer másik ökológiai előnye, hogy a szerkezet szétszedése egyszerű és az egyes komponensek újrahasznosíthatóak.

                             

                                 Milyen vastag legyen a hőszigetelés

     

Publikálva : 2018.02.03.

 

Minden tervezésnél meg kell határozni, hogy mit szeretnénk elérni, és az milyen feltételekhez kötött. A hőszigetelés optimális vastagságának meghatározásának célja az energiafelhasználás optimalizálása. Az alapkérdés így az, hogy az energiafelhasználás optimalizálásával mit szeretnénk elérni?

A címbeli kérdéssel a tervezés során bizonyára sokan találkozunk. Ezt a kérdést teszi fel gyakran az építtető,  de találkozunk vele szakmai ajánlásokban, marketing anyagokban is. A tapasztalat az, hogy erre a látszólag egyszerű kérdésre igen eltérő válaszok vannak, és ami furcsa, hogy a magyarázatok a legváltozatosabb palettán mozognak.

                                                   CSOK feltételek 2018

Publikálva: 2018.02.03.

 

A kormány határozott arról ,hogy 2018.február 15-től a Családi Otthonteremtési Kedvezményhez (CSOK) való hozzájutás feltételei egyszerűsödjenek, az igénybe vevők adminisztratív terhei pedig csökkenjenek.

 

                                               Újdonság az állványozásban 

 

Publikálva: 2018.02.11.

 

"Készelemes fém munkaállványok létesítésének,használatának és bontásának követelményei" címmel elkészült az új MSZE 13020 előszabvány.
A munkát az egész szakma üdvözli, hiszen az állványozásra vonatkozó előírásokat eddig több jogszabályból kellett kigyűjteni, melyek gyakran elavultak, vagy nehezen értelmezhetők. A gyakorlat azt mutatja, hogy a jogszabályok mellett szükség van szabványokra is. Ezeket a jogalkotók igényeit figyelembe véve a szakma képviselői hozták létre. A szabványok feladata, hogy javítsák a közérthetőséget, illetve kiegészítsék a jogszabályt az ott nem szabályozott használati, gyakorlati előírásokkal, melyeket a szakma több évtizedes tapasztalatára alapoznak.
 

                             

 

                               Hitelre vennél új lakást? - 

           Milliókat bukhatsz  egyetlen figyelmetlenség miatt

 

Publikálva: 2018.03.04.

 

Az új lakás vásárlásnál számos dologra kell figyelni, az egyik legfontosabb - a korábban már többször tárgyalt minőség mellett - ahhoz kapcsolódik, hogy mikor és miből finanszírozzuk az otthon megvételét. A fizetés ugyanis történhet szakaszosan és egy viszonylag kisebb összegű előleget követően a használatba vételi engedély megszerzése után is. Bonyolítja azonban a helyzetet, ha a lakás megvásárlásához hitelre is szükség van. Ebben az esetben ugyanis még körültekintőbben kell eljárni, mivel milliókat is bukhatunk, ha mégsem úgy, vagy akkor kapjuk meg a kívánt összeget, amikor azt szeretnénk.